lanawagemaker.reismee.nl

Eerste twee weken in Hong Kong

23 august was het dan eindelijk zover, ik vertrok naar Hong Kong voor een half jaar exchange! Na een redelijk emotioneel afscheid op Schiphol was het tijd om door de douane heen te gaan en richting de gate te gaan voor m’n eerste vlucht naar Zürich. Helaas vertrok het vliegtuig 45 minuten te laat waardoor ik nog maar kort te tijd had voor de overstap, maar uiteindelijk heb ik het makkelijk gehaald. Na ongeveer elf uur vliegen kwamen we aan in Hong Kong! Het was al avond toen ik aankwam, dus ben ik gelijk naar de Airbnb gegaan en ben ik gaan eten met een chinees meisje die in hetzelfde airbnb sliep. Zij was al vaker in Hong Kong geweest, dus zij wist precies waar we moesten zijn voor lekker eten. Het was best gezellig, maar we konden niet heel makkelijk communiceren doordat ze heel weinig Engels sprak..
Op vrijdag had ik met een Nederlands meisje afgesproken die ik op Schiphol had leren kennen, samen met haar en nog een ander Nederlands meisje zijn we de stad een beetje gaan verkennen. Eerst zijn we naar de Ladies market gegaan, daar verkopen ze echt van alles en vooral heel veel neppe designer tassen. ’s Middags zijn we met de ferry naar Hong Kong Island gegaan (Hong Kong bestaat uit twee grote delen; Kowloon en Hong Kong Island) en hebben we het uitzicht bekeken vanaf de 55e verdieping in een kantoren gebouw. Als je zo tussen al die hoge gebouwen loopt lijkt het hier net op New York. ’s Avonds hebben we dimsum gegeten bij een restaurant met een michelin ster, super lekker!
Op zaterdag ben ik met wat meiden naar de Tian Tan Buddha gegaan, een van de grootste buddha’s uit Azië. Om er te komen moest je met een cable car over het water en de heuvels, we hadden een hele heldere en zonnige dag, dus het uitzicht was heel mooi! ’s Avonds hadden we in de stad noodles gegeten, heel lekker, maar dat is toch echt veel moeilijker dan het eten van rijst of dimsum met stokjes. Gelukkig heb ik nog vier maanden om het te leren. Daarna zijn we naar een rooftop party voor international students gegaan, ik verbaasde me er echt over hoeveel Nederlanders hier  ook op exchange zijn.
Het is hier nu regenseizoen en daardoor is er redelijk wat kans op een typhoon, op zondag had ik dan ook mijn eerste typhoon meegemaakt. Het was eigenlijk niet heel erg bijzonder want het regende en waaide gewoon heel hard. Wel was de typhoon signal hoger dan 8, wat betekent dat je eigenlijk niet naar buiten mag. Helaas was ik zo dom om helemaal geen eten te halen, dus toen ik eindelijk naar buiten kon, ben ik gelijk wat eten gaan halen.
Maandag was het tijd om naar de campus te gaan! Met de transfer werden we vanaf het vliegveld naar de campus gebracht, daar kregen we een kort praatje, moesten we wat papieren tekenen (zelfs een over dat je een goede student moet zijn en geen plagiaat mag plegen) en konden we inchecken in onze dorms. Ik deel een appartement met acht andere meiden (locals en exchange studenten) en ik heb het geluk dat ik een van de twee meiden ben die een eigen kamer heeft (de rest deelt een kamer). Met een groepje zijn we naar Ikea gegaan om wat spullen te halen zoals beddengoed en borden, wat op het bed in de kamer en de kastjes in de keuken is het appartement zo goed als leeg.
De rest van de week hadden we samen met de buddies (iedere exchange student wordt gekoppeld aan een local student) introductieweek. We hadden wat ice breaking games, een lunch met local food, een cantonees (de taal die hier gesproken word) les en een campus en city hunt. Ook zijn we een aantal keer met de buddies gaan eten, heel leuk want zij weten waar je lekker en goed kan eten.
Op donderdag ben ik met een groepje exchange studenten naar de 10.000 buddha’s gegaan. Op het pad de heuvel op staan aan beide kanten heel veel gouden buddha’s. Bovenaan de heuvel is een tempel en staan nog meer gouden buddha’s. Boven op de heuvel hadden we een heel mooi uitzicht over de groene heuvels en hoge gebouwen. ’s Avonds zijn we met bijna alle exchange studenten naar LFK (uitgaan gedeelte van HK) gegaan. Donderdag is hier ladies night, dat betekent dat je als vrouw overal de hele avond gratis drankjes kan bestellen. Je begrijpt dat dit een hele leuke avond was haha. In het weekend hebben we de lightshow in de haven bekeken, nier erg bijzonder, maar wel leuk om een keer gezien te hebben. Zondag was een dag zonder programma, dus konden we eindelijk een beetje uitslapen. ’s Middags zijn we naar Tai Po (de buurt van de school) gegaan voor wat eten en boodschappen. Tai Po mag dan wel in een wereld stad als Hong Kong liggen, maar bijna niemand spreekt Engels en vaak zijn menukaarten ook alleen in het cantonees. Gelukkig kom je met plaatjes ook wel een heel eind.  
Op maandag begonnen de lessen voor veel mensen, maar ik heb het geluk dat ik op maandag en dinsdag vrij ben. Ik ben niet de enige die op maandag vrij is, dus zijn we met een groepje naar de Nan Lian Garden gegaan (een Chinese/boeddhistische tuin en klooster) en hadden we sushi voor €2 (!!) gehaald. Buiten de deur eten is hier heel goedkoop (en vaak gezond), koken heb ik dan ook nog niet gedaan. Gister was ik ook nog vrij dus ben ik maar een beetje begonnen met het voorbereiden van m’n lessen en ik heb wat gezwommen (er is namelijk een heel groot zwembad op campus). Vandaag begint het dan eindelijk echt!

Liefs Lana

Reacties

Reacties

Miranda

Wat leuk weer om je belevenissen te horen en de foto's geweldig Lana heel veel plezier en lekker genieten van deze tijd in Hongkong 😘

Yvette de Groot

Super om zo mee te kunnen genieten van Hong Kong,leuk👍🏻.
Hele fijne tijd Lana,veel plezier

De wijn Gre

Lana Geweldig om dit mee te maken. Geniet er maar van. Lieve groetjes oma Gre .

Marlene

Leuk verhaal Lana!

Ilona Schuitemaker

Een super verhaal. Heel veel plezier.

Allard

Mooie start Lana, nu keihard aan de studie - die handtekening heb je niet voor niets gezet onder het document een ' goede student' te zullen zijn! Maar het goede nieuws is ook dat bij keihard werken, keihard ontspannen hoort: studeer ze en geniet van Hong Kong.

Tessa

Heel vet dat je naar het buitenland kunt op exchange!! Zal vast heel anders zijn dan Amerika haha! Veel plezier!!

wilma wagemaker

Geweldig wat je mee maakt. Ben weer jaloers

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!